04 ZX6RR help - TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 30 (permalink) Old 02-09-2005, 05:33 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
04 ZX6RR help

Ok, I totalled my bike this fall but i rebuilt the whole thing except for a few key things. It ran the day I started to take it apart( just swapped frames, front suspension and plastics pretty much) Right now I cant get it to start. Its not getting power to the starter, or handlebars right now or something. It is making the sound it should when you put the key in and everything sets up, but when i push to start it, absolutely nothing happens. Can someone show me by taking a picture of their wiring harness under the seat, or does anyone know where exactly the plugs for the starter are and run? thanks for any help.
Godspeed is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 30 (permalink) Old 02-09-2005, 08:38 PM
V-Twin Moddin
 
Gas Man's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: SE Michigan
Posts: 38,916
Mods should move this to tuning section for Larry G!!!




-Chris
aka Gas Man



Was: 2002 Kaw ZX-9R
IS:


is me till the
Gas Man is offline  
post #3 of 30 (permalink) Old 02-09-2005, 08:55 PM
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,078
hold on so are you selling it ??? you have another post about this bike ????? right ???

mods just combine them
bulldog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 30 (permalink) Old 02-09-2005, 11:50 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
im not selling the bike right now, i dont think. Im wondering what it would be worth if i did. Who knows tho. I am about $200.00 away from being able to ride it, and 6-700. from it being mint again.
Godspeed is offline  
post #5 of 30 (permalink) Old 02-10-2005, 09:00 AM
V-Twin Moddin
 
Gas Man's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: SE Michigan
Posts: 38,916
Why don't you just fix it and keep on riding her??!! She's too pretty to let go....even though she's got a black eye or two....




-Chris
aka Gas Man



Was: 2002 Kaw ZX-9R
IS:


is me till the
Gas Man is offline  
post #6 of 30 (permalink) Old 02-10-2005, 05:06 PM
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6,147
Check the switch in the handle bars...look for the simple before tearing it apart.
bumblebee is offline  
post #7 of 30 (permalink) Old 02-10-2005, 05:08 PM
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3,654
Did you check the fuse's?
twisty is offline  
post #8 of 30 (permalink) Old 02-11-2005, 10:36 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
Im pulling all the fuses today, but the reason i ask is because one of those plugs was pulled apart and im trying to see where exactly it goes, ill post a pictures as soon as i can.
Godspeed is offline  
post #9 of 30 (permalink) Old 02-11-2005, 03:51 PM
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,010
i can get you a pic of my 04 6R. but you wont get it till tommarrow, im at work. let me know where ans what you want pics of. also you can get a manual on a cd for $5 of ebay.
zx636r is offline  
post #10 of 30 (permalink) Old 02-13-2005, 01:46 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
Thanks, Im looking for a pic of the wiring harness, right behind the battery. I need to know where a plug goes, but it doesnt connect to a resistor and the one im looking for has a big yellow wire going into a connector tube.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bike help 001.jpg
Views:	85
Size:	331.4 KB
ID:	2137  
Godspeed is offline  
post #11 of 30 (permalink) Old 02-14-2005, 08:37 AM
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,010
ahhhh i will look tonite and see if i can find a yellow wire. i did take pics but i left them at home and im at work.
zx636r is offline  
post #12 of 30 (permalink) Old 02-15-2005, 03:17 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
thanks
Godspeed is offline  
post #13 of 30 (permalink) Old 02-16-2005, 01:15 PM
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,010
lol this is gonna sound stupid but is just hangs there. there is nothing connected to it. i never messed with anything in there and mine is like that i will take a pic if you want. im gonna check the manual out and try and see what its for.

AFTER further looking into the manual, i think it is a Self Diagnostics connection. its just and open ended connection. does not need to be hooked up.

Last edited by zx636r; 02-16-2005 at 01:31 PM.
zx636r is offline  
post #14 of 30 (permalink) Old 02-16-2005, 05:37 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
wow, ok thanks a lot, this isnt good tho since now i dont know how to start it.
Godspeed is offline  
post #15 of 30 (permalink) Old 02-20-2005, 02:08 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
Got the manual cd, and now its almost turning over, its just not quite starting yet. Is there a starter spray for bikes that you can put into the intake and it usually helps? Ive done it to cars but i dont want to risk anything..
Godspeed is offline  
post #16 of 30 (permalink) Old 02-20-2005, 04:27 PM
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,687
if its been a long time since its started did u charge the battery first...normally if it "almost starts" the battery needs more juice to turn the starter at full power.... like has already been said.. Start simple. My friends triumph was "almost starting" after nto beign ridden forever and he was all worried.. i came out with a charger and ten minutes later we went for a ride.
ScottSellersUNR is offline  
post #17 of 30 (permalink) Old 02-21-2005, 05:04 PM
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,010
yup i second the check the battery charge before using any type of spray. that ether spray or whatever it is works good if thats the problem but i would not use it for this. theses bikes are to new to need any spray to get them started(it can also screw ur shat up if you use too much). also check to make sure there is spark casue you did have to rewire the bike, right.
zx636r is offline  
post #18 of 30 (permalink) Old 02-21-2005, 07:03 PM
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 84
Is the bike all togather & on the ground or on stands .,.The reason i ask , is the kickstand down ?? Wont start if its not . tThe kick stand sessor thing needs to be a closed circut .. Is it in nutral ? Just a few simple things to check .

Later Super ..
super954 is offline  
post #19 of 30 (permalink) Old 02-21-2005, 11:42 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
It is trying to start. In other words its turning over just not catching and running. I didnt need to rewire the bike either, The wiring harness remained intact i just thought something was missing that fell off or something when the yellow wire wasnt attached, since i did have to unplug everything( that problem before is now resolved, everything is connected properly and im getting power everywhere!) Anyway, I charged the battery all day today and still it just doesnt quiet start. Anymore sudgestions? The picture attached is how the bike looks currently with the old broken plastics on(Just wanted to see it together again even tho the new plastics havent arrived yet!!!)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bike help 005.jpg
Views:	77
Size:	387.9 KB
ID:	2225   Click image for larger version

Name:	bike help 004.jpg
Views:	96
Size:	384.9 KB
ID:	2226  
Godspeed is offline  
post #20 of 30 (permalink) Old 02-22-2005, 12:12 AM
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,687
test the battery to make sure its good if its sat a while.. plus make sure the starter teet h are good.. not sure how ud check that but sounds like if it is powered then its not cathcing it to turn it over.
ScottSellersUNR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome