Need Help Again... Anyone near Cincinnati? - TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-14-2007, 07:18 AM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Mar 2007
Location: Northern Kentucky
Posts: 343
Need Help Again... Anyone near Cincinnati?

OK I need some help and can't really explain what's going on. Is anyone around Cincinnati and know a lot about bikes?

I recently rebuilt my bike and it's doing all kinds of weird things. I'm completely aggravated with it and about to sell it if I can't figure out what's going on... My wife agrees I need a new one but have more important things to take care of financially right now...

I already need to spend around 500 for stuff and just fed up with it... I've got enough money tied up in this bike I could have bought me another one by now.

If I can't get any help I guess next thread topic will be "95 YZF600R 4 Sale"
oldman2007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-14-2007, 07:48 AM
V-Twin Moddin
 
Gas Man's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: SE Michigan
Posts: 38,916
I'm not near you.. but what's going on... These things get irritating after a bit. Either attack one thing at a time or just step back for a few days... don't look at it, don't think about itm, don't do anything with it. Just ignore it... clear your head. I have had to do this before even with bikes.




-Chris
aka Gas Man



Was: 2002 Kaw ZX-9R
IS:


is me till the
Gas Man is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-14-2007, 08:26 AM Thread Starter
Knee Dragger
 
Join Date: Mar 2007
Location: Northern Kentucky
Posts: 343
OK well some of it I asked before and gotten some responses, but here goes...

1. Oil light comes on every now and then stays on for a few seconds - to a minute or so. It has to be circulating oil otherwise it'd be locked by now... I've ridden a couple hundred miles since rebuilding it and it sees the redline quite often.

2. Gas is leaking out of the tank into the carbs. This tank sat for 2 yrs in my garage w/o a problem I took the old gas out put new gas in and it started leaking.

3. Idle and choke stuff all out of whack could be gunk in the carbs but I figured it'd be cleaned out by now. Everytime I start it, it has to have the choke on even if I've just turned it off from a long hot ride, can't drop idle down otherwise it dies.

4. This morning it started making a noise when I started it up almost like a clicking when it first starts. Thought it could be the battery but it was after it was started as soon as it started. Can't tell you more about the noise as I was pissed off already and that was just on top of everything else.

And to top it all off I know I need chain, sprockets, and tires...

I'm just to the point of I'm tired of putting money into it... I bought the bike used 6-7 yrs ago for 4k, the first winter I put 1500 into it, I just put another 1200 into it to rebuild it. And I'm going to have to put 4-500 hundred for just the stuff I know chain, sprocket, tires.

If it's the fuel pump that is bad and why it's leaking gas into the carbs that's 500.... Sad thing is the more I talk about the the more pissed off I feel about it.... I think it's about to go.... I told someone at work if I didn't have so much money in it I'd have already pushed it in a river.
oldman2007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-14-2007, 12:41 PM
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,394
1. If the engine still runs, check the oil level and oil viscosity. Or the relief valve is stuck open. But more likely the oil pressure switch is defective or the wire is being pinched.

2. If the hoses are hooked up correctly and are not leaking, you can probably get a rebuild kit for the petcock.

3. The carbs have to be cleaned. It seems that the narrow idle jet is clogged. But also clean the vacuum chamber on top of each carb.

4. Noises are hard to diagnose. Have to use a mechanic's stethoscope or screwdriver handle to the ear and probe for where the noise is coming from. But the first thing I would do is check the motor mounts for correct torque.
No Worries is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome