sv650 starting problems - TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 08-06-2007, 12:03 AM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 27
sv650 starting problems

sorry not sure if this is the write place to post this..... i posted the same exact thing on sv650.org... but seems nobody knows whats up..or maybe its just the time zone difference between countries

ok ok .. you guys have seen ive been havin problems with the sv650.. today i had to start the sv by constantly pushing hitting the ignition switch click/click/click/click then it would finally cut on ..

today at the gas station..after i filled up.. i would hit the ignition click / click /click...click... and then it just kept rolling the engine over... i even took the keys out and the ignition kept rolling over and over and over by itself without me pushing anything..sounded like it may have been firing on one cylinder.... then i hit the ignition one more time..click..and it fired right up....

drove it home...and now she wont start at all ... i hit the ignition..and it sounded like she wanted to roll / click / click /click.. still nothing.. i check the battery out with a voltmeter and she is good to go....


we also took a hammer to the starter gave it a few clunks...

i check all the fuses i could think of.. but now its nothing but click click click... click click click x 20 ...

tampa2wheels is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 08-06-2007, 02:12 PM
V-Twin Moddin
 
Gas Man's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: SE Michigan
Posts: 38,916
Fuel injected SV?




-Chris
aka Gas Man



Was: 2002 Kaw ZX-9R
IS:


is me till the
Gas Man is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 08-06-2007, 06:31 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by Gas Man View Post
Fuel injected SV?
carburated
tampa2wheels is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 13 (permalink) Old 08-06-2007, 10:27 PM
V-Twin Moddin
 
Gas Man's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: SE Michigan
Posts: 38,916
You say the battery is good. How do you know? What is the voltage after the bike has been sitting? Needs to be 12.8.

Where is this "click" coming from?




-Chris
aka Gas Man



Was: 2002 Kaw ZX-9R
IS:


is me till the
Gas Man is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 08-07-2007, 01:29 AM
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 679
At the moment I'm not sure how to help with this problem but I'm curious, was the bike new or used when you got it?
brie is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 08-08-2007, 08:21 AM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,142
my thought is are all the electrical connections clean and tight like they should be?
King Bob is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 08-09-2007, 01:53 AM
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 679
Could be carbs?

It's always easier to diagnose a problem when you're there...
brie is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 08-09-2007, 01:06 PM
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,394
Is the clicking coming from the starter solenoid? If it is, that means power is getting to it. But is it enough power? If you have a digital voltmeter, the battery should be 13 volts or higher. Charge it for a day if not, then try it again.
No Worries is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 08-10-2007, 08:25 AM
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 6
Ive got a 2000 sv650 that had similar problems. Check your Regulator Rectifier and your battery. I would replace your battery if its the stock one. by replacing the battery in my sv that fixed i also replaced my Regulator Rectifier as well a while later due to charging problems but the battery alone fixed the starting up problem. If you have another bike or a friend willing to come let you borrow there battery thatís what I did. I took my battery out of my gsxr and put it in the sv and the sv battery was in my gsxr, everything worked fine my gsxr was struggling to start up after sitting for more then an hour after riding it for more than 30 minutes more than enough time to charge the battery well.
DCMoney is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 08-10-2007, 10:45 PM
V-Twin Moddin
 
Gas Man's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: SE Michigan
Posts: 38,916
Is this a post n run?




-Chris
aka Gas Man



Was: 2002 Kaw ZX-9R
IS:


is me till the
Gas Man is offline  
post #11 of 13 (permalink) Old 08-10-2007, 11:22 PM
Banned
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 11,673
Quote:
Originally Posted by Gas Man View Post
Is this a post n run?
26 posts... then run?
OneSickPsycho is offline  
post #12 of 13 (permalink) Old 08-14-2007, 12:59 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by onesickpsycho View Post
26 posts... then run?
nah im back.. sorry.. was been hella busy... i checked all the connection.. tried to jumpstart with car... but that did not work...it could just be the battery... i gave the bike back to the owner today...

i think its the starter personally but the engine wont turn anymore
tampa2wheels is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 08-14-2007, 04:02 PM
V-Twin Moddin
 
Gas Man's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: SE Michigan
Posts: 38,916
Gave back to the owner? How did you swing that?




-Chris
aka Gas Man



Was: 2002 Kaw ZX-9R
IS:


is me till the
Gas Man is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome