Bike troubles, please help - TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 08-19-2011, 11:51 AM Thread Starter
Learning To Post
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
Bike troubles, please help

I'm hoping that someone here can help me out with the issues im having with my bike (2006 GSXR 600...3,000 miles). It started running like garbage 2 weeks ago on a Wednesday.
It has a loss of a lot of power and sounds muffled and very growly, until about 6,000 to 8,000 RPM it takes off like a bat out of hell and starts to sound good again, more of a whine to the exhaust as it normal has and the power is back. Let off the throttle and you feel the loss of power again and real sluggish until you get back up to 6,000-8,000 RPM and it takes off again.
I have done a few things before this started acting up, none of which can I find a reason why it would make this happen. The Monday before it started happening I had changed the oil (Castrol Syntec 10W-40). Took it for a spin that night and the next day and everything felt fine. The day it started acting up I had hand washed it was the garden hose, took it for a spin that night after it dried and it had started running like garbage. The following day I ripped it apart to see if there was water anywhere in the air tubes or anything...nothing. I also recently switched from using regular gas to premium fuel and have been using seafoam (1/2 bottle per tank)in about every other tank for the last 6 tanks (up until this point I have stopped). I have fresh tank of gas in and it is still running like garbage, sounds terrible. Anyone have any suggestions what so ever???
Mhermsen21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 11-05-2011, 01:13 AM
Learning To Post
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Mhermsen21 View Post
I'm hoping that someone here can help me out with the issues im having with my bike (2006 GSXR 600...3,000 miles). It started running like garbage 2 weeks ago on a Wednesday.
It has a loss of a lot of power and sounds muffled and very growly, until about 6,000 to 8,000 RPM it takes off like a bat out of hell and starts to sound good again, more of a whine to the exhaust as it normal has and the power is back. Let off the throttle and you feel the loss of power again and real sluggish until you get back up to 6,000-8,000 RPM and it takes off again.
I have done a few things before this started acting up, none of which can I find a reason why it would make this happen. The Monday before it started happening I had changed the oil (Castrol Syntec 10W-40). Took it for a spin that night and the next day and everything felt fine. The day it started acting up I had hand washed it was the garden hose, took it for a spin that night after it dried and it had started running like garbage. The following day I ripped it apart to see if there was water anywhere in the air tubes or anything...nothing. I also recently switched from using regular gas to premium fuel and have been using seafoam (1/2 bottle per tank)in about every other tank for the last 6 tanks (up until this point I have stopped). I have fresh tank of gas in and it is still running like garbage, sounds terrible. Anyone have any suggestions what so ever???


So, it was only after you washed your bike was when it started acting up? Next, you mentioned you were running regular gas in your bike, before switching over to Premium gas? If you are still having problems, let me know..
aboogie973 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome