03 SV650S Electrical Problem? - TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 05-16-2012, 09:42 PM Thread Starter
Learning To Post
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
03 SV650S Electrical Problem?

Hi, new member but I come here a lot to get my questions answered, this one I can't seem to find an answer to.

So came home from work last friday and left the key in my bike somehow and drained the battery. It's a cheapo from walmart that I just put in about 6 months ago. So I try and bump start it in 2nd and 3rd (which I've had to do before no problem), but no go. So next I hook it up to my trucks battery with the vehicle off, the dash and lights and everything came on but didnt seem like enough juice to turn over and start. So I ran the truck (after reading a plethora of posts saying not to and some that said it's ok) and it started up after a few mins charging. So I put the cables away, come back and rev the bike and it died. Did this like 3 times, started, ran idle, give it some throttle it dies. So I do it once more but this time just gas it at about 5k rpm for a minute to try and charge it, let go of the throttle and it died. Still no juice in the battery.

Bring the battery to Autozone, the guy took it and trickle charged it for 24 hours. Picked it up today, and the guy basically threw the battery at me saying it charged, I asked if it tested ok and he said "It charged didnt it?"

Bring it back home, install it, nothing. So I'm thinking main fuse or something. Bought a multimeter, checked the 30a main fuses, both were ok, neither one worked though (after interchanging the one that was in there and the spare). My bike just sits there, no power to the headlights, dash etc still. So I just hook up the truck battery again to see if it will light up the dash and stuff and it does. Any suggestions what's going on here? I looked under the tank and the wires seem to be clean and good condition.

My thinking is that the battery is bad for some reason. Even tho the guy said it charged, doesn't mean its good does it? Maybe I should just buy a voltmeter?

I'm open to suggestions. Thanks,
xxFMXERxx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome