TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums - Reply to Topic
Thread: please help! my 250 sputters, bogs, and just wont go after 7-8k rpms! Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now



In order to be able to post messages on the TwoWheelForum: Motorcycle and Sportbike forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-24-2008 05:36 PM
bertrum96 i cleaned the carbs! now it runs like a champ.. but it idles at 3k and when i try to set the idle or the air intake screws below 2.2k it idles rough then peters out.

im so close yet so far-bert
06-18-2008 11:11 AM
specwolf
sputter

my buddy had some what of the same problem a couple of years ago and he said it was the carb. I am not mechanicaly incline so I will say the little metal flap, was stuck and causing to much air to be sucked in. like I said I took him for his word since I have no idea about the workings of a bike.
06-18-2008 02:31 AM
TXEMT did you check to see if your choke didn't get stuck or left on? that's all i got
06-17-2008 11:39 PM
bertrum96
please help! my 250 sputters, bogs, and just wont go after 7-8k rpms!

please help! my 250 sputters, bogs, and just wont go after 7-8k rpms!

I've got 2000 miles on my bike and all was fine till the other day when i was riding in all my ninja 250 glory. i came to a stop sign then to my surprise the idle range sunk to an extreme low. i didn't panic i just kept the bike running and went straight home.

it was late so the next morning i went straight to the auto store on the bike and it was still idling strange so i got some sea foam. i put in about 4 oz. and went home and checked the fuel filter and spark plugs. all was fine.

i went to get some gas and after i filled up i went for another ride to see how it was. right when the rpms reached around 7k it would bog hard, sputter and the bike was like it just wouldn't get any gas at all. and it did that in every gear.

this a few days ago. and since I've been checking it (since i don't have any shop dollars right now) and it seems to have gotten a little better. i mean it will reach normal speeds but i have to shift early or try to really gun it to get past that really choppy 7-9k rpm range.

any advice would be appreciated.

thanks-bert

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome