Two Wheel Forums banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
5,314 Posts
Discussion Starter · #1 ·
The speedo on my 02 SV 650 stopped working last week. It was raining so i figgered it would dry and work again... not so. Before i start pulling things apart, what could cause this and what should i be looking for? :help:
 

·
Banned
Joined
·
3,078 Posts
idk but that sux!! i hope that dont happen to me :cry:
 

·
Moderator , Lifetime Gold Supporting Member, '07 R
Joined
·
20,168 Posts
Check the wires on the back (plug), and the speed sensor on the motor.
unhook it and dry with electoral cleaner and relube.
Hope this helps!
 

·
V-Twin Moddin
Joined
·
38,916 Posts
These guys are all on the right track...

There are a few things that could cause it... but what kind of bike is it?

Like CBR said... have you changed ANYTHING on the bike? chip, chain, SPROCKET

Second, you should have a speedo pick up on the front sprocket of the bike... you can usually get it out w/o removing too much... check it... make sure there is no damage to it... if you got something jammed up into the front sprocket and cover it could of got chewed up and spit out but not before damaging the speedo sensor.

Then check the connectors for that sensor. Make sure they're clean. Might even want to add some di-electic gel into the connector...but use it sparingly...

Also, does everything else work in your dash? If not check the connection on the back of that!
 

·
Moderator , Lifetime Gold Supporting Member, '07 R
Joined
·
20,168 Posts
I cant remember exactly where the speed sensor is located on your bike but, you may have a bunch of lube gummed up around it.
Again check the wiring to it and it (the sensor) may need to be replaced.
Mine had 12k with no problems.
 

·
V-Twin Moddin
Joined
·
38,916 Posts
I'm thinkin the speedo sensor is on the front sprocket and is either broken/damaged/ or REALLY dirty.... not too much confidence on the last idea though...
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top